...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KOMPLET Polska, materiał promocyjny

Chleb Vitalego nakłuwany

autor: Komplet Polska

rant średnica 14 cm

skłądniki
2,00 kg KOMPLET Chleb Vitalego 20

2,50 kg mąki pszennej typ 750
5,50 kg mąki żytniej typ 720
0,15 kg drożdży
7 kg wody
Łącznie: 17,15 kg

 

Wykonanie
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto w miesiarce spiralnej (czas miesienia: 8 min 1. bieg, 2 min – 2. bieg). Po zakończeniu miesienia odstawić ciasto do garowania (w temperaturze pokojowej; temperatura ciasta: 26°C, czas gary: 45 min).

Następnie rozważyć na kęsy, zaokrąglić, ułożyć na blachach w okrągłych rantach o średnicy 14 cm zwinięciem do dołu i odstawić do garowania.

Aby uzyskać rustykalny wygląd, czyli efekt popękanej skórki, zaokrąglone kęsy ułożyć w okrągłych rantach zwinięciem do góry (naważka: 0,45 kg;czas gary kęsów: ok. 45 min).

Wygarowane kęsy posypać mąką żytnią i nakłuć, wsunąć do pieca i wypiecz zaparowaniem (czas pieczenia: 35 min, temperatura: 240°C spadająca do 180°C).

 

Najnowszych receptur szukaj w Mistrzu Branży (wersja PDF i drukowana).



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez KOMPLET Polska

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji